Het maken van een ham-kaas croissant is niet zo heel moeilijk. Je kunt zelf een ham-kaas croissant thuis maken zonder dat het heel ingewikkeld is. Heb jij zin in zo’n heerlijke croissant en wil je nu eindelijk leren hoe je die zelf kunt maken? Er zijn heel veel manieren om een ham-kaas croissant te maken. Van heel erg simpel tot iets ingewikkelder. Hier vind je x prima methodes om een ham-kaas croissant zelf te maken!
Methode 1: croissants, ham en kaas
Dit is de meest eenvoudige methode. Je maakt zo hele simpele ham-kaas croissants. Ze zijn zeker lekker, maar halen het gewoon niet bij de croissants van de bakker.
- Afbak croissants
- Plakjes ham
- Plakjes kaas
Snijd de croissants door de helft. Beleg ze elk met een plakje ham en een plakje kaas. Bak ze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Is de kaast nog niet gesmolten, bak ze dan nog iets langer door.
Methode 2: Croissantdeeg, ham en geraspte kaas
Deze croissantjes zijn ook eenvoudig te maken. Omdat het croissantdeeg vers wordt gebruikt, zijn deze croissantjes doorgaans een stuk lekkerder dan de vorige variant. Hoewel smaken verschillen natuurlijk!
- Een blikje croissantdeeg
- Plakjes ham
- Geraspte kaas
- 1 ei
Maak het blikje croissantdeeg open en rol het deeg uit. Verdeel het volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg elk stukje deeg met een plakje ham en wat geraspte kaas. Rol elk croissantje dan op en leg het op de bakplaat.
Klop het ei los en bestrijk de croissantjes ermee. Eventueel kun je nog wat geraspte kaas er overheen strooien. Bak ze dan af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking van het deeg.
Methode 3: Croissantdeeg, ham, geraspte kaas én bechamelsaus
De croissantjes die hierboven beschreven zijn, zijn super lekker. Maar… soms zijn deze ham-kaas croissantjes een tikje droog. Wil je een net wat smeuïger en voller resultaat? Dan voeg je bij het maken van de ham-kaas croissant ook wat bechamelsaus toe!
- 12 gram boter
- 15 gram bloem
- 150 ml melk
- snufje zout
- Blikje croissantdeeg
- Plakjes ham
- Geraspte kaas
- 1 ei
Begin met het maken van een bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg daarna de bloem toe en bak deze even mee tot hij iets verkleurd. Daarna voeg je weer een scheutje melk toe en roer tot een gladde saus. Voeg dan de resterende melk toe en roer deze mee. Voeg ook het zout toe. Verwarm de saus tot hij begint te pruttelen en draai het vuur dan helemaal omlaag.
Rol het croissantdeeg uit en verdeel het volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk elk plakje met een laagje bechamelsaus. Leg er dan een plakje ham en wat geraspte kaas op. Rol de croissantjes op. Klop het ei los en bestrijk de croissantjes ermee. Bak ze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dit recept voor het maken van een ham-kaas croissant heeft een heerlijk vol, smeuïg resultaat. Deze croissantjes zullen in elk geval niet droog zijn!
Ham-kaas croissant maken tips
Wil je nog wat extra tips voor het maken van een ham-kaas croissant? Hier komen ze!
- Een ham-kaas croissant thuis maken is echt super gemakkelijk. Je hoeft er in principe geen gevorderde kookervaring voor te hebben. Durf het gewoon te proberen!
- Hoe maak je de lekkerste ham-kaas croissant? Door ook het deeg zelf te maken. Dit is echter een heel lastige klus, want het deeg moet ongelofelijk luchtig zijn. Voor gewone thuis-koks is dat haast onmogelijk om echt goed te doen. Het kant-en-klare verse croissantdeeg uit de winkel is een prima alternatief want het is haast net zo vers.
- Een lekkere ham-kaas croissant bevat flink wat kaas. Wees hier niet te zuinig mee. Als je de kaas over de croissant heen strooit moet je oppassen dat deze niet aanbakt. Je kunt dan beter de stand van de oven wat lager zetten en iets langer bakken.
Een ham-kaas croissant maken is minder moeilijk dan het lijkt. Met deze drie methodes heb je genoeg mogelijkheden om een ham-kaas croissant te maken. Met weinig tijd is de eerste methode het handigst. Heb je tijd genoeg en wil je creatief aan de slag? Dan gebruik je de derde methode voor de lekkerste ham-kaas croissant die je zelf hebt gemaakt! Zo heb je een heerlijk ontbijt recept voor luie zondagen.