Salsa is een mengsel van een zuur, meestal citroen of limoen, met een zoet fruit. Het is vooral heerlijk fris en zoet in de zomer. En in de zomer is sorbetijs natuurlijk ook extra lekker. Dus: een heerlijke zoet-zure kiwisalsa met sorbetijs voor een fris tussendoortje of dessert.
Ingrediënten voor kiwisalsa met sorbetijs (4 personen)
- 500 gram rijpe kiwi’s
- 1 limoen
- 1 eetlepel honing
- 1/2 liter sorbetijs
- Tip: ga voor mango-ijs, chocolade-ijs of aardbeienijs voor extra smaak. Je kunt eventueel ook zelfgemaakt roomijs gebruiken.
Bereidingswijze
Boen de limoen grondig schoon. Rasp dan een dun laagje van de schil van de limoen boven een kom.
Snijd de kiwi in kleine stukjes en doe ze bij de limoenrasp.
Proef het mengsel. Breng het dan op smaak met honing en limoensap tot je een lekkere frisse, zoete salsa hebt.
Zet de salsa minimaal 2 uur in de koelkast op de koudste plek.
Verdeel wat van de salsa over vier glazen. Schep er dan een laagje sorbetijs overheen en dan weer een laagje kiwi. Werk zo door tot je eindigt met kiwi.
Kiwisalsa met sorbetijs is heel gemakkelijk te maken. Het is een super lekker gerecht voor de zomer. Veel mensen serveren het als dessert, maar het kan ook prima dienen als tussendoortje. Wist je trouwens dat kiwi’s super gezond zijn? Ze bevatten veel vitamine C. Een goede reden om een schepje extra te nemen!