Forel is een prima vis voor de barbecue. Je kunt er een speciaal pannetje voor gebruiken of een visklem. Eventueel kun je de vis ook in de oven garen als je dat lekkerder vindt. Deze forel met Italiaanse kruiden is een heerlijk zomers gerecht dat goed te combineren is met (pasta)salade.
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 knoflookteen
- 2 forellen
- 2 el Italiaanse kruiden
- Snufje chilipeper
Bereidingswijze
Snijd uit het midden vier of vijf plakjes uit de citroen, met schil en al. Pers dan de resterende delen uit boven een kommetje. Ongeveer 3 theelepels citroensap is voldoende.
Doe een eetlepel (olijf)olie bij de citroensap. Pel de schil van het teentje knoflook en pers het erboven uit of snijd het heel fijn en meng erdoor. Voeg de chilipeper toe en meng even goed door elkaar.
Leg de forel open en verwijder indien nodig de graad. Smeer dan de forellen van binnen en van buiten in met de marinade. Stop dan in elke vis in de buikholte twee plakjes citroen en verdeel de kruiden er overheen. Vouw dan de vis weer dicht.
Barbecue: laat de vis even op kamertemperatuur komen en doe ze in een visklem. Gril de forellen aan beide kanten gaar.
Oven: Leg de vissen in een ingevette ovenschaal en bak ze in de oven op 180 graden in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Serveer met wat groente en/of pastasalade.