Een heerlijk zomerrecept: een carpaccio van watermeloen. Het is een voorgerecht dat goed past bij de meeste Italiaanse recepten. Het is vooral bedoeld als voorgerecht, maar kan ook dienen als nagerecht of tussendoortje.
Ingrediënten voor carpaccio van watermeloen
- Een kleine watermeloen
- Zakje (buffel)mozzarella
- 4 eetlepels cashewnoten
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 zakje croutons
- Wat limoensap (naar smaak)
- Wat blaadjes sla (naar smaak)
- Wat verse basilicum (naar smaak)
- Scheutje olijfolie
Bereidingswijze
Neem een zo scherp mogelijk mes. Snijd hiermee dunne plakken van de watermeloen. Als je er handig in bent kun je de watermeloen eerst schillen, maar als je daar geen ervaring mee hebt kun je beter met schil en al snijden. Daarna snijd je pas de schil van de plak meloen.
Verdeel de plakken mooi op borden. Eventueel kun je de plakken kleiner snijden als ze te groot zijn. Zorg voor een mooie schikking zodat het eruitziet als carpaccio.
Snijd de mozzarella in plakken en verdeel ze over de watermeloen. Verdeel dan de sla erover.
Klop olijfolie, ongeveer 1 eetlepel limoensap en wat witte wijnazijn door elkaar in een kommetje. Proef even: het mengsel mag best zuur zijn. Voeg eventueel een snufje zout toe. Druppel het dan voorzichtig over de meloen.
Bestrooi de borden met wat basilicum, de noten en de croutons om het af te maken.
Plaats de borden een poosje in de koelkast voor je ze opdient. Je hebt dan een heerlijk fris voorgerecht of nagerecht. Het kan ook prima dienen als tussendoortje op een warme dag.