Sperziebonen hebben een sterke eigen smaak. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Toch kun je ook als je er niet zo dol op bent, toch kiezen voor een recept met sperziebonen. Deze sperziebonen in een rolletje krijgen bijvoorbeeld een heel andere smaak doordat ze nog even gebakken worden in spek. Heerlijk!
Ingrediënten (2 personen)
- 300 gr sperziebonen
- 1 pakje ontbijtspek
- 0,5 tl zout
- 1/2 tl nootmuskaat
- Boter of olie om in te bakken
Bereidingswijze
Begin door de sperziebonen schoon te maken en de puntjes eraf te snijden. Laat de bonen heel (!) en doe ze in een pan met ruim water. Zet dit op middelhoog vuur en voeg het zout toe. Breng de boontjes aan de kook.
Kook de boontjes beetgaar (10-15 minuten). Giet de bonen af, schep de nootmuskaat erbij en schep door elkaar. Maak kleine bundeltjes van de boontjes en wikkel om elk bundeltje een lapje spek. Zet eventueel vast met een prikkertje.
Verhit op middelhoog vuur een braadpan en bak daarin de bundeltjes boontjes tot het spek aan alle kanten lichtbruin wordt.
Serveer met een lekker aardappelgerecht en met wat koude bijgerechtjes zoals tomaatjes of stukjes komkommer.