De tijd van kastanjes is alweer bijna voorbij. Misschien heb je ze nog liggen en wil je er wat nuttigs mee doen. Het is wel belangrijk dat je bij dit recept gebruikmaakt van tamme kastanjes. Deze kastanjes zijn namelijk zoet en lekker, terwijl wilde kastanjes niet eetbaar zijn. Je herkent tamme kastanjes aan hun scherpe egel-stekels en de ovale vorm.
Ingrediënten voor kip met tamme kastanjes
- 1 kip
- 100 gram gehakt
- 3 eetlepels paneermeel
- 100 gram kastanjes
- 1 ei
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel Peterselie
- Bouillonblokje
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Kneed het gehakt, paneermeel, ei, ui en peterselie door elkaar.
Kook de kastanjes tot ze zacht zijn. Prak ze en kneed ze door het gehaktmengsel.
Haal de organen uit de kip (als die erin zitten). Hak ze en kneed ze door het gehaktmengsel. Vul dan de kip met het mengsel en bind de achterpoten bij elkaar. Smeer met een kwastje wat boter of margarine over de kip.
Braad de kip in ongeveer 1,5 uur gaar. Maak 2 dl bouillon van het bouillonblokje en blus de kip daarmee af. Laat nog even staan en serveer dan met groente en aardappels.
Eet smakelijk!