Gewone rijst en kokosrijst verschillen niet zoveel van elkaar. Behalve natuurlijk dat kokosrijst een kokos-smaak heeft. Dat past bijzonder goed bij sommige gerechten zoals curry’s. Het recept voor kokosrijst is heel eenvoudig, het is niet moeilijker dan gewone rijst koken.
Ingrediënten voor kokosrijst (4 personen)
- 400 gram rijst
- 8 dl kokosmelk
- theelepel zout
Kokosrijst koken
Doe de rijst en de kokosmelk met wat zout in een pan en roer even goed door. Breng dit vervolgens langzaam aan de kook. Doe het niet te snel, want dan zal de kokosmelk aanbakken aan de bodem van de pan.
Is de rijst aan de kook, draai dan het vuur omlaag. Doe het deksel op de pan en zorg dat de rijst nog net aan de kook blijft. Kook de rijst zo nog 15-20 minuten door.
Haal het deksel van de pan en roer de rijst even goed door. Draai het vuur omhoog en roer regelmatig om tot het vocht verdampt is (ongeveer 5 minuten). Laat de rijst iets afkoelen voor je hem serveert.
Tip 1: kokosrijst is erg lekker met veel Aziatische recepten.
Tip 2: je kunt kokosrijst ook klaarmaken met een rijstkoker. Vervang het water voor kokosmelk en doe er wat extra bij om droogkoken te voorkomen.