Valentijn staat weer voor de deur. Spannend voor singles die op zoek zijn naar een leuke date. Maar ook erg leuk voor stellen om even wat liefs voor elkaar te doen. En wat is voor de dames beter dan chocola? Alleen ga je deze keer niet voor dat afgezaagde doosje bonbons. In plaats daarvan smelt je zelf chocola in een mooie vorm voor je valentijn!
Chocola smelten
Chocolade kun je heel gemakkelijk smelten. Doorgaans smelt je melkchocola of pure chocola. Er gaat niets van de smaak verloren als je de chocola smelt. Vervolgens kun je de chocola in een mooie vorm gieten en laten afkoelen. De chocola wordt dan binnen enkele uren weer hard, zeker als het in de koelkast wordt gelegd. Je kunt er prachtige vormen van maken. Dit zijn tips om chocola te smelten voor je valentijn.
1. De chocola smelten: hoe doe je dat?
Je kunt de chocola op verschillende manieren smelten. Een chocoladefontein doet dat bijvoorbeeld prima. Maar je kunt het ook bijvoorbeeld in een steelpannetje doen. De truc is om de chocola heel zachtjes en voorzichtig te laten smelten. Doe je het te snel, dan kan de chocola aanbranden. En als dat gebeurt, kun je het wel weggooien want die smaak trekt meteen door de hele chocola.
TIP: doe chocola nooit in de magnetron! Dat gaat vaak vreselijk stinken en bovendien komt de hele magnetron eronder te zitten.
2. Een mooie vorm gieten
Een vorm gieten kan op verschillende manieren. Je kunt er bijvoorbeeld een bakvorm of een steekvorm voor gebruiken. Je legt deze op een vel bakpapier en giet de chocola er voorzichtig in. Laten stollen, uit de vorm halen en klaar. Maar het is meestal mooier om een zelfbedachte vorm te maken. Je kunt de chocola in dunne laagjes in een bepaalde vorm gieten. Zo krijg je een mooi 3D-effect.
3. Chocola beelhouwen
Het is ook super leuk om chocola te beeldhouwen. Je smelt dan een flinke hoeveelheid chocola. Vervolgens giet je deze in een kom en laat het hard worden. De hard geworden chocola is heel geschikt om in te beeldhouwen. Je kunt er als je voorzichtig bent prachtige vormen in uitsnijden.
Chocola is altijd al een romantisch symbool geweest. En met valentijn wordt het dat nog veel meer! Deze keer koop je relatief goedkope chocoladerepen en smelt je ze om. Zo maak je een ontzettend romantisch symbool voor jouw valentijn, waarmee je zeker de aandacht zult krijgen!