Puntpaprika’s zijn iets zoetere broertjes van ‘gewone’ paprika’s. Eventueel kun je ze ook met elkaar uitwisselen, want daar smaakt dit gerecht zeker niet minder om! Wil jij eens iets anders dan anders en zoek je een lekker voorgerecht? Dan is dit echt een goed recept voor jou!
- 4 rode puntpaprika’s
- 300 gram spinazie
- 200 gram witte kaas
- Grote pot witte bonen in tomatensaus
- 3 theelepels kerriepoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- Enkele takjes oregano of 1 theelepel gemalen oregano
- 2 theelepels kerriepoeder
- Wat olie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor, hetelucht oven 170 graden, andere ovens 180 graden.
- Snijd de uien in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de oregano.
- Fruit de ui, knoflook en kerriepoeder in een pan en blijf roeren tot de ui glazig is. Voeg dan de witte bonen toe en warm dit goed door. Voeg dan de spinazie toe en laat dit krimpen. Haal dan de pan van het vuur voordat de spinazie echt helemaal zacht is.
- Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s klaar op een bakplaat. Verdeel de vulling over de paprika’s. Snijd de witte kaas in blokjes en verdeel over de paprika’s. Bak ze ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
Gevulde paprika’s zijn vrij eenvoudig te maken. Ze zijn hartig, maar ook een beetje zoet. Dat maakt dat gevulde paprika’s over het algemeen ook zeer gewaardeerd zijn onder (jonge) kinderen. Een goede manier om extra groente binnen te krijgen!