Bij het woord ‘burgers’ denk je vast aan broodjes hamburger. Meestal heb je gelijk, maar niet bij deze ontbijtburgers. Tenslotte heb je ‘s ochtends vroeg waarschijnlijk niet zo heel veel zin in een flinke hamburger. Probeer deze ontbijtburgers maar eens en ontbijt in luxe!
Benodigdheden ontbijtburgers (4 stuks)
- 4 zachte of harde broodjes
- 4 eieren
- 8 plakjes bacon of ontbijtspek
- 2 tomaten
- Handje rucola
Bereidingswijze
- Bak de eieren in een pan. Je kunt ze het beste bakken in bakringen, maar anders doe je ze los in de pan en prik je de dooiers kapot.
- Bak de plakjes spek licht knapperig.
- Snijd de broodjes in tweeën en de tomaten in plakjes.
- Leg de bodem van een broodje op een bord. Leg daar bovenop wat sla, dan een schijfje tomaat. Daarop leg je een plakje spek, dan een ei en dan weer een plakje spek. Dek eventueel af met een extra schijfje tomaat. Leg dan de bovenkant van het broodje erop.
- Doe dit met alle vier de broodjes. De ontbijtburgers krijgen al zout door het gebakken spek, maar eventueel kun je nog wat peper toevoegen.
Dit ontbijt is erg lekker, maar niet echt een aanrader voor mensen op dieet. Het is verstandig om het recept te bewaren voor het weekend of voor feestdagen. Wil je voor doordeweeks een wat gezonder ontbijtje proberen? Check dan het recept voor de ontbijtsmoothies.