Karbonades zijn een simpel, goedkoop stukje vlees. Toch kun je er gemakkelijk een luxe en verrassend gerecht van maken! Deze karbonades worden compleet anders door het toevoegen van een heerlijke marinade. De zoete smaak past uitstekend bij aardappelpuree.
Ingrediënten voor karbonades (4 personen)
- 4 schouderkarbonades
- 40 gram roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 8 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels citroensap
- 1 handsinaasappel
Bereidingswijze
Meng de citroensap en ketjap in een kom waar de karbonades goed in passen. Pers de knoflook erboven of hak zo fijn mogelijk en meng erdoor.
Schil de sinaasappel en haal het witte vlies eraf. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukjes. Verwijder de pitjes als ze erin zitten. Doe de sinaasappel bij de marinade en meng goed door.
Leg de karbonades in de marinade en zorg dat alle zijden goed ingedoopt zijn. Dek de schaal af en laat minimaal 2 uur in de koelkast rusten. Je kunt de karbonades ook een dag van tevoren alvast in de marinade leggen en ze een dag later verder klaarmaken.
Haal ongeveer 1/2 uur voor het koken de schaal uit de koelkast.
Verhit de boter in een koekenpan. Haal de karbonades uit de marinade en bak ze op middelhoog vuur rondom gaar.
Meng 1/2 beker water door de marinade. Haal de karbonades uit de pan en leg ze op een verwarmd bord. Giet de marinade in de pan en laat op hoog vuur inkoken (ong. 2 minuten). Lepel de jus over de karbonades of serveer ernaast.