Iedereen is er gek op: een goedgevulde barbecue omringd door lekkere hapjes en frisse drankjes. Gezellig, feestelijk en lekker in de buitenlucht. In dit artikel zetten we een aantal handige tips voor de barbecue op een rijtje. Geen zin om alles zelf te regelen? Een compleet verzorgde bbq is natuurlijk ook een mogelijkheid.
Gas, elektrisch of houtskool
Traditioneel wordt op hout/houtskool gebarbecued. Dit geeft in ieder geval ook de echte bekende geroosterde smaak aan het vlees. Maar een nadeel is dat de barbecue vrij snel is opgebrand. Een barbecue op gas of een elektrische barbecue is makkelijk aan te maken en blijft aan zo lang als het nodig is. Ook roken deze barbecues veel minder.
Vegetarische barbecue
Bij een barbecue denken de meeste mensen automatisch aan veel vlees. Maar het kan ook heel leuk en lekker zijn eens te kiezen voor een vegetarische barbecue. Groentenspiezen zijn makkelijk te maken en heel gezond. Kies voor grote champignons, verschillende kleuren paprika in stukken gensneden, cherry tomaatjes en courgette. Leg deze in uurtje in de koelkast in een marinade van olijfolie, azijn, knoflook, zout en peper en rijg ze daarna aan spiesen. Regelmatig keren op de barbecue, heerlijk met een zelfgemaakt knoflooksausje! Op Ah.nl vind je heel veel lekkere recepten voor groenten op de barbecue.
Toetjes op de barbecue
Veel mensen kiezen voor een ijs als toetje na een barbecue. Maar het is ook leuk het toetje eens echt op de barbecue klaar te maken. Heel lekker fris is het om plakken ananas even kort te grillen op de barbecue en daarna te serveren met wat fijngesneden munt en vanilleijs. Altijd een groot succes: chocoladebananen. Snij de schil van bananen aan de bovenzijde in de lengte open, stop er blokjes chocolade en een paar stukjes boter in en besprenkel eventueel met wat rum. Na 10 minuutjes op de barbecue serveren met een bolletje ijs: niet te versmaden!