De courgettes waren dit jaar behoorlijk groot, dankzij een goede oogst. Nu ze allemaal zijn geplukt is het tijd om ze te verwerken. Je kunt ze bijvoorbeeld in blokjes snijden en invriezen, maar ze kunnen ook meteen in allerlei gerechten gebruikt worden. Zo is courgette erg geliefd in pasta- en rijstgerechten. Wist je dat je ook een heerlijke, romige courgettesoep kunt maken?
Ingrediënten courgettesoep (4 pers)
- 2 flinke courgettes
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 750 ml groentebouillon
- 100 gr roomkaas
- 1 el tuinkruiden
- Wat boter of olie
Bereidingswijze van courgettesoep
Neem een flinke kookpan. Verhit deze en smelt er wat boter in of verwarm wat olie. Snijd de ui in blokjes en hak de knoflook fijn. Fruit ze in de pan tot de ui glazig is.
Snijd de courgettes in blokjes en bak ze mee in de pan. Roer ze regelmatig om. Na ongeveer 10 minuten voeg je de groentebouillon toe aan de courgette. Breng dit aan de kook en laat koken tot de courgette mooi zacht is geworden.
Voeg de roomkaas toe en roer deze door de courgette. Maal dan de soep helemaal fijn met een staafmixer. Zo krijg je een volle, romige soep. Voeg ook de kruiden toe. Proef de soep even en voeg naar smaak extra zout en peper toe.
Ben je op dieet, dan kun je de courgettesoep ook heel goed maken zonder de roomkaas. In dat geval mag je er binnen elk dieet onbeperkt van eten. De soep is stevig en vult over het algemeen zeer goed. Ben je niet op dieet, dan is de soep heerlijk met wat brood of als voorgerecht.