Chocolademousse wordt vaak gemaakt met behulp van cacao. Natuurlijk is dat een prima methode, maar het is nóg lekkerder als je goede chocola gebruikt als basis. Déze heerlijke chocolademousse mag je niet missen!
Ingrediënten (4 personen)
- 125 gram pure chocola
- 175 gram melk chocola
- 3 eieren
- 75 gram witte suiker
- 250 gram slagroom
- Wat munt ter decoratie
Bereidingswijze van chocolademousse
Zet een pannetje op het allerkleinste pitje op het laagste vuur. Breek de pure chocola in stukken en doe ze in het pannetje. Doe ook 125 gram van de melkchocola in het pannetje. Laat dit heel langzaam opwarmen, zo smelt de chocolade.
Scheid de eieren en doe de eiwitten in een kom. De dooiers heb je niet nodig. Klop de eiwitten stijf met een handmixer. Doe er de suiker beetje bij beetje bij en ga door tot je mooie pluimen kunt maken van het eiwit.
Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep er dan voorzichtig de gesmolten chocola doorheen. Spatel er dan de eiwitten doorheen. Ga niet te snel roeren of mixen, want dan zakt de mousse in. Als je voorzichtig bent geweest heb je nu een luchtige mousse.
Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en laat rustig opstijven in de koelkast. Hak de overgebleven pure chocolade grof en strooi deze over de mousse. Steek er nog een takje munt in als garnering. Laat minimaal 3 uur opstijven voordat je de chocolademousse opdient.