De eerste pruimen liggen alweer even in de winkel. Het zal niet zo lang meer duren of ook verse pruimen zijn overal te vinden van Nederlandse bodem. Tijd dus voor een heerlijk recept voor een kruimel pruimentaart.
Ingrediënten voor pruimen kruimeltaart
- 300 gram bloem
- 150 gram (room)boter
- 100 gram suiker
- 1 ei
- 6 flinke pruimen
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels poedersuiker
Bereidingswijze
Meng bloem, suiker en kaneel in een beslagkom. Snijd daarna de boter in stukjes en doe hem samen met het ei door het bloemmengsel. Je kunt het met koele handen, met vorken of met een mixer met deeghaken tot kruimels mengen.
Zet het mengsel minimaal 30 minuten in de koelkast om goed af te koelen. Dan is het deeg gemakkelijker te verwerken en wordt de bovenlaag mooi kruimelig.
Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden (heteluchtoven 180).
Was de pruimen, haal daarna de pit eruit en verdeel ze in vieren. Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier. Druk de helft van het deeg in de vorm. Verdeel dan de pruimen netjes over het deeg en bedek ze met de rest van de kruimels.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar.