Gnocchi uit de supermarkt is best lekker, maar is meestal behoorlijk zout. En bovendien kun je zelf veel meer verschillende kanten op als je weer hoe je gnocchi moet maken. Je kunt er namelijk van alles in verstoppen! “Gewone” gnocchi is een basisrecept van hoofdzakelijk aardappels. Maar je kunt de bolletjes vullen met allerlei lekkers. Italianen stoppen er bijvoorbeeld gehakt, kaas of groente in. Super lekker!
Dit heb je nodig voor zelfgemaakte gnocchi (4 personen)
- 500 gram aardappels (niet te vastkokend)
- 2 eieren
- 100-200 gram bloem
- 100 gram parmezaanse kaas (plus extra om te bestrooien)
- 1 theelepel zout
Zelf gnocchi maken
- Kook de aardappels in ruim water gaar. Laat ze dan even uitdampen en pureer ze.
- Doe een ei bij de aardappels. Splits het andere ei en doe het eiwit ook bij de aardappels. Het eigeel hou je apart.
- Voeg 100 gram bloem en de parmezaanse kaas toe aan de aardappels en kneed dit stevig door.
- Bestuif je werkblad en je handen met bloem en kneed het deeg tot een stevige bal. Verdeel het deeg dan in lange stroken en snijd deze in kleine blokjes.
- Breng water aan de kook en laat de gnocchi-bolletjes er zachtjes in zakken. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar.
- Bestrooi de gnocchi met kaas en serveer met een lekkere Italiaanse salade.
Je kunt de gnocchi ook vullen met allerlei lekkers. In dat geval maak je van het deeg een lange platte strook. In het midden leg je een streep vulling, waarna je het deeg er overheen vouwt. Vervolgens snijd je ze in dezelfde blokjes. Je gebruikt altijd gare vulling, zeker met vlees en groenten!
Gnocchi is een van de meest gegeten recepten in de Italiaanse keuken en hoort zeker thuis in de top 10 Italiaanse gerechten!