Eieren zijn lekker en gezond. Ze bevatten veel eiwit, weinig vet en geen suiker. Eieren worden dan ook in veel gerechten gebruikt, maar ook los klaargemaakt. Wil jij bijvoorbeeld een lekker eitje op je boterham? Dan kun je kiezen voor gekookte eieren, spiegeleieren, roereieren… Of voor een heerlijke omelet met tuinkruiden! Deze omelet is eenvoudig, waarschijnlijk heb je de benodigdheden wel in huis en hij is super lekker.
Ingrediënten
De ingrediënten die je nodig hebt voor de omelet met tuinkruiden:
- 2 eieren per persoon
- 1 theelepel verse peterselie per persoon
- 1 theelepel verse bieslook per persoon
- Snufje verse dragon per persoon
- Zout en peper
Eventueel kun je de verse kruiden vervangen door gedroogde kruiden. Er zijn ook speciale potjes met een tuinkruidenmix. Deze kun je wel gebruiken, maar de ervaring leert dat deze mix de omelet best zout maakt.
Bereidingswijze
Doe de eieren in een grote kom met de kruiden, wat zout en peper en twee eetlepels water. Klop de eieren goed door elkaar tot ze vol en luchtig zijn. Verhit een koekenpan op het vuur met een klontje boter of een eetlepel (olijf)olie. Giet hier het eiermengsel in en roer dit langzaam door. Als het ei deels gestold is, draai je het vuur laag en laat je de omelet rustig verder garen. Vergeet niet hem af en toe om te keren om aanbranden te voorkomen.
Je omelet is klaar. Je kunt hem bij heel veel gerechten eten. Maar oorspronkelijk is de omelet bedoeld om bij de broodmaaltijd te eten. Hij wordt dan ook gezien als typisch lunchgerecht. Wil je variëren? Doe er dan wat groenten, champignons of tomaat bij. Eet smakelijk!