Het maken van een pastasalade is over het algemeen niet zo heel moeilijk. Maar ja: waar vind je een goed recept? Nou, dat is niet zo moeilijk natuurlijk: op meer-weten-over-eten.nl natuurlijk! Dit recept voor een overheerlijke pastasalade is ideaal voor zachte zomeravonden, als koude maaltijd op warme dagen of gewoon omdat je er zin in hebt.
Ingrediënten pastasalade recept
voor de salade:
- 400 g vlinder-pasta (of een pasta naar keuze)
- 3 tomaten
- 2/3 komkommer
- 1 ½ handvol platte peterselie (bij voorkeur verse peterselie gebruiken!)
- Zoete maïs (klein blik)
- tonijn (klein blik)
- 4 eieren (hardgekookt)
Het klaarmaken van het pastasalade recept
Kook de pasta in ruim water goed gaar. Giet vervolgens de pasta in een vergiet en spoel af met koud water. Om de pasta nog beter af te laten koelen, kun je deze in de koelkast zetten.
Neem een ruime mengschaal. Snij de tomaten in kleine blokjes en doe deze in de schaal. Snij de komkommer overlangs in ‘kwarten’ en verwijder de zachte zaadlijsten eruit. Snij vervolgens de komkommer in kleine blokjes en doe deze bij de tomaten in de schaal. Laat de maïs en de tonijn goed uitlekken en doe deze ook in de schaal.
Wanneer de pasta goed is afgekoeld, kun je deze toevoegen aan de groenten in de schaal. Let op: is de pasta nog te warm, dan zullen de groenten een beetje slap worden. Prak de gekookte eieren in een bakje goed fijn en voeg deze toe aan het pastamengsel. Spoel de peterselie, snij ze fijn en voeg ze ook toe.
voor de dressing:
- 2 eieren
- 1 ½ dl sla-olie
- 2 dl yoghurt
- 1 teentje look, fijngesneden
- 1 eetlepel zachte mosterd
- 2 theelepels currypoeder
- citroensap
- peper
- zout
- dille
Het klaarmaken van de dressing
Snij het teentje knoflook fijn en doe deze in een hoge mengbeker. Voeg de dooiers van de twee eieren toe, plus de mosterd en een klein scheutje lauw water. Mix deze ingrediënten glad met de staafmixer. Voeg langzaam de olie toe en blijf mengen totdat je een dikke saus krijgt, die wat lijkt op mayonaise.
Voeg de yoghurt, currypoeder en citroensap toe en mix nog even kort. Proef vervolgens van het mengsel en breng het op smaak met zout en peper. Zet de saus in de koelkast tot kort voor het eten.
Het resultaat
Kort voordat je gaat eten haal je de pastasalade en de saus uit de koelkast. Roer de saus even om en voeg deze langzaam toe aan de pastasalade. Roer regelmatig even om. Het toevoegen gaat naar smaak. Hou je van salade met weinig dressing, dan kun je ervoor kiezen om slechts een deel van de dressing toe te voegen aan de salade. Serveer met een lekker stukje stokbrood. Doe op het laatste moment nog wat dille over de salade heen. En klaar is je overheerlijke pastasalade recept! Makkelijk toch?
Met deze pastasalade gooi je hoge ogen bij een barbecue, maar het is ook heerlijk om tussendoor te eten als het weer wat warmer wordt. Een heerlijk luchtig, zomers gerecht dat gemakkelijk te maken is en een heerlijk resultaat geeft. Wil je ook nog een lekker dessert bij de pastasalade maken? Dan vind je hier de recepten voor verschillende toetjes die goed samengaan met een pastasalade.
Heb jij ook een goed pastasalade recept? Laat het ons weten!