Natuurlijk moet je biefstuk lekker mals bakken en het liefst niet te lang. Dat is niet zo moeilijk, maar maakt het vaak wel lastig om een leuk recept te vinden met biefstuk. Meestal is het gewoon een kwestie van bakken in roomboter en dat is dan dat. Best een beetje jammer, want je kunt biefstuk wel degelijk lekker combineren met andere smaken in een recept. Check bijvoorbeeld dit ovenrecept met biefstuk en tomaatjes!
Ingrediënten
- 500 gram kleine aardappeltjes
- 4 biefstukjes
- Klein stukje roomboter
- 400 gram kleine tomaten of cherry tomaatjes
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tijm
Hoe maak je de biefstukjes klaar?
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 190 graden)
- Vet een ovenschaal in met wat boter. Snijd de aardappeltjes in tweeën en verspreid ze in de schaal. Verdeel dan de tomaatjes ook in de schaal. Snijd de knoflookteentjes zo fijn mogelijk en verdeel ze over de ovenschaal.
- Verdeel als laatste de olijfolie met wat zout en peper over de ovenschaal en zet deze in de oven.
- De ovenschaal moet ongeveer 20 minuten in de oven staan, waarna de biefstuk moet worden toegevoegd. Deze moet je eerst nog even bakken, dus bereken van tevoren wanneer je daarmee moet beginnen.
- Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Bak de biefstukken hierin ongeveer 2 minuten aan elke kant (als je ze rare wilt eten) of 3 minuten per kant (medium).
- Leg het vlees nu bovenop de groenten in de ovenschaal en bak ze nog vijf minuutjes mee in de oven. Zo trekt het vocht en de smaak van het vlees in de groenten en wordt de biefstuk perfect rare of medium zoals je ze wilt hebben.
Dit gerecht is geschikt voor vier personen en is heerlijk met een lekkere groente of een salade. Heb je hongerige eters, dan kun je beter de hoeveelheid aardappels aanpassen naar zo’n 650 gram en de hoeveelheid tomaten naar 500 gram. Eet smakelijk!