Na het eten komt meestal nog een nagerecht. Ben jij een beetje uitgekeken op je standaard toetjes en wil je echt iets bijzonders? Of zoek je een klein nagerechtje voor een dineetje met vrienden of familie? Dan is deze chocoladekoffie een heerlijk idee!
Ingrediënten voor chocoladekoffie (4 personen)
- 100 ml geslagen room (spuitbus, géén light)
- 50 ml melk
- 100 gram extra pure chocolade
- 50 ml sterke espresso
- 25 gr suiker
- Snufje kaneel
- 4 kleine koffiekopjes of schaaltjes
Bereidingswijze
- Verwarm een pannetje op middelhoog vuur en giet de melk erin. Spuit ong. 100 ml slagroom in het pannetje. Breng dit al roerend aan de kook, de slagroom zal smelten.
- Neem de pan, als het mengsel kookt, van het vuur. Breek de chocola in kleine stukjes en laat smelten in de room. Roer de (verse) koffie en suiker erdoor.
- Laat afkoelen, maar blijf regelmatig roeren. Anders vormt er een vel op het toetje.
- Is het mengsel afgekoeld tot (iets boven) kamertemperatuur? Schenk het dan in de kopjes of schaaltjes en plaats in de koelkast. Laat minimaal 3 uur opstijven tot het een pudding-achtige stevigheid heeft.
- Serveer eventueel met kleine koekjes.
Dit toetje is behoorlijk sterk en heeft een oppeppend effect. Daarom maak je het in kleine hoeveelheden. Het is een klein, luxe nagerecht dat zeker in de smaak zal vallen!