Kip souvlaki is een bekend Grieks recept dat je in elk Grieks restaurant kunt krijgen. Toch denk je weleens: kan ik dit zelf eigenlijk ook maken? Het antwoord is een volmondig ja! Griekse Souvlaki is een gemakkelijk recept, je hebt er weinig voor nodig en het is ideaal te combineren met allerlei andere Griekse recepten.
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 citroen, geperst
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 eetlepels oregano
- Zout en peper naar smaak
Wat moet je doen?
- Je begint met het maken van een marinade. Snij de kip in stukjes van ongeveer 2 cm en doe ze in een grote kom, samen met de olijfolie, citroen, knoflook, oregano, peper en zout. Meng dit goed door elkaar, bedek het met plastic folie en plaats het minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Terwijl je wacht kun je werken aan je andere gerechten. De souvlaki wordt vaak geserveerd met rijst of met gebakken aardappels, met tzatziki saus en een lekkere salade, zoals de Horiatiki.
- Neem de satestokjes en laat ze een tijdje staan in een kom water, zodat ze goed doorweekt zijn. Dit helpt tegen splinters en voorkomt dat ze verbranden in de pan. Rijg het vlees aan de stokjes.
- Verhit een pan of de grill en bak de Souvlaki in ongeveer 10 minuten gaar onder regelmatig draaien.
Het serveren van de Griekse Souvlaki
Dit Griekse Souvlaki recept laat alleen zien hoe je de Souvlaki maakt. Je bent dus zelf volkomen vrij om dit te combineren met allerlei andere recepten voor Griekse bijgerechten. Waarschijnlijk vind je in onze top 10 Griekse recepten wel een aantal lekkere gerechten om een volledige maaltijd samen te stellen!
Het originele Engelstalige recept vind je hier: http://www.mygreekdish.com/recipe/souvlaki-with-chicken/