Heb je ooit al eens gevulde ui gegeten? Het was vroeger onder de rijke mensen populair, maar is nu een vergeten recept. Dat is jammer, want het is een super lekker gerecht dat je echt zou moeten proeven. Uit grootmoeders kast komt hier het recept voor gevulde ui met champignons en peterselie!
Ingrediënten (4 personen)
- 4 grote zoete uien
- 2 knoflooktenen
- 200 gram champignons
- 4 eetlepels verse peterselie
- 2 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze van gevulde uien
- Haal de buitenste pel van de uien en snijd het topje eraf. Leg de uien dan in hun geheel in een pan en vul deze met water totdat ze onder staan. Verhit op hoog vuur en laat ze 10 minuten koken tot ze zacht zijn. Laat ze dan afkoelen (neem hier ruim de tijd voor).
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snij het binnenste uit de uien, maar laat de buitenste lagen heel. Snij het binnenste van de uien fijn. Neem een braadpan met wat boter of olijfolie en fruit hierin de fijngesneden ui. Voeg de champignons toe en bak door totdat ze zacht zijn geworden.
- Doe het mengsel uit de pan in een kom en laat even afkoelen. Kneed er dan de paneermeel en peterselie doorheen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Vul de uien met het mengsel. Wikkel dan elke ui in een laagje aluminiumfolie, maar laat de bovenkant open om te luchten. Bak ze 40 minuten in de oven totdat ze lekker gaar zijn.
De gevulde uien kunnen goed dienen als hoofd- of bijgerecht. Eventueel kun je de champignons ook vervangen voor gehakt om er een hartige hap van te maken. Hou er wel rekening dat je ‘s avonds geen romantische plannen hebt, gezien de hoeveelheid ui in het eten 🙂
Afbeelding afkomstig van shutterstock.com