Stamppot zuurkool is bij lang niet iedereen geliefd. De typische zure smaak is wel zeer populair bij onze Duitse buren, maar in Nederland toch iets minder gewenst. Daarom wordt de smaak vaak verzacht door iets zoets toe te voegen aan de stamppot. Bekijk deze stamppot maar eens, met zuurkool, worteltjes en -natuurlijk- rookworst.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 kg kruimige of zachtkokende aardappelen
- 500 gr zuurkool
- 250 gr wortels
- 1-2 rookworsten (afhankelijk hoeveel vlees je pp wilt eten)
- 150 ml melk
- Klontje boter
Bereidingswijze van zuurkool met wortels
Schil de aardappels en kook ze in ruim water. Snijd de wortels in stukjes en breng ze apart aan de kook. Laat de zuurkool uitlekken. Als de aardappels 10 minuten koken voeg je de zuurkool toe. Roer even door en laat het meekoken tot de aardappels gaar zijn.
Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen-met-zuurkool af als de aardappels zacht zijn. Doe een klontje boter in de pan, voeg een scheut melk toe en stamp de aardappelen grof. Voeg telkens wat melk toe tot de stamppot de juiste structuur heeft.
Doe de wortels bij de stamppot en schep ze er doorheen met een lepel tot de wortel goed verdeeld is door de stamppot. Serveer de stamppot met de worst. Eet smakelijk!